ماست موسیر

یکی از خوشمزه ترین ترکیب های غذایی که تاکنون ایرانی ها کشف کرده اند ماست و موسیر بوده است. کمتر کسی پیدا میشود که تا کنون از خوردن این ترکیب خوشمزه در کنار چیپس، پفک و سایر تنقلات لذت نبرده باشد. این ترکیب فوق العاده زمانی که با فلفل سیاه و کمی نمک همراه باشد قطعا در تصور همه ما ایرانی ها بسیار لذیذ و لذت بخش خواهد بود. ماست موسیر رامک با ترکیب ماست خوشمزه همزده، موسیر ارگانیک، فلفل سیاه تازه و کمی نمک ترکیبی ایجاد کرده است که لذت مهمونی و دورهمی ها در کنار سایر تتنقلات را چند برابر می کند.

هرم غذایی ماست موسیر

Shallot 250 ماست موسیر
Shallot 250 ماست موسیر
Shallot 400 2 ماست موسیر
Shallot 100 ماست موسیر
قند
- گرم
نمک
2/25 گرم
انرژی
168/3 کیلو کالری
چربی
9 گرم

ماست موسیر چیست؟

ماست موسیر یک دسر کاملا ایرانیست که از موسیر کوهی تهیه می‌شود و کمتر ایرانی به عطر و طعم آن بی‌علاقه است. این دسر با استفاده از ماست پرچرب و چکیده به همراه پودر موسیر تهیه می‌شود. موسیرایرانی به صورت وحشی در دامنه کوه‌های زاگرس می‌روید و اغلب به صورت موسیر خشک در دسترس هستند. در واقع موسیر خشک بیشتر در تهیه ترشی استفاده می‌شود. اما در ذهن عموم مردم وقتی نام موسیر شنیده می‌شود، همه یاد ماست موسیر میفتند. از این رو برای تجربه طعم بی‌نظیر ماست موسیر، استفاده از موسیر ارگانیک ایرانی در این ترکیب غذایی تاثیر به سزایی در طعم این محصول دارد.

ادامه توضیحات

 

معمولا افراد ماست موسیر را همراه غذای اصلی یا به تنهایی نوش جان می‌کنند. حتی بسیاری از جوانان عاشق خوردن ماست موسیر تک نفره با چیپس در حین تماشای فوتبال و در جمع‌های دوستانه و دونفره هستند. مصرف ماست موسیر همراه با چیپس و سایر تنقلات بسیار لذت بخش است و می‌تواند لحظات خوش و خاطره انگیزی را در دورهمی‌های دوستانه شما فراهم کند.

 

موسیر چیست؟

موسیر نوعی پیاز کوچک و دراز با طعمی تند و تیز است که معمولاً ماده‌ای بین پیاز و سیر توصیف می‌شود. موسیر به صورت خوشه‌ای و با آب کم رشد می‌کند و پوست نازک‌تری نسبت به پیازهای سنتی دارد اما می‌توانند چشمان شما را به همان اندازه پیازها بسوزانند! موسیر سرشار از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی ست و فواید سلامتی زیادی برای بدن انسان دارد.

در مقایسه با سیر معمولی، موسیر منبع غنی‌تری از پروتئین، فیبر و ریزمغذی‌ها از جمله کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، فولات، ویتامین‌های B و ویتامین‌های A و C است. علاوه بر این موسیر و سایر سبزیجات خانواده آلیوم مملوء از آنتی اکسیدان‌های قوی و ترکیبات ارگانوسولفور هستند که سلامتی کلی بدن را تضمین می‌کنند.

یکی از این ترکیباتِ قدرتمندِ آنتی اکسیدانی، «آلیسین» است. هنگامی که موسیر، خرد یا بریده می‌شود، آنتی اکسیدان‌های خود را آزاد می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موسیر به کاهش سطح قند خون، بهبود گردش خون، کاهش آلرژی‌های فصلی و افزایش سلامت قلب و استخوان کمک می‌کنند. همچنین موسیر در مبارزه با میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا نقش مهمی را ایفا می‌کند.

 

درباره ماست موسیر رامک

تا به اینجا در خصوص موسیر و خواص و فواید آن آشنا شدیم، همان طور که می‌دانید این ماده غذایی جز مفیدترین و پرخاصیت‌ترین مواد غذایی است که علاوه بر فوایدی که دارد طعم خوشمزه آن نیز همراه با برخی ترکیبات مثل سالاد، چیپس و … بسیار فوق العاده است. یکی از مهم‌ترین عواملی که در خوشمزگی طعم ماست موسیر تاثیر دارد، نوع موسیر مورد استفاده است. استفاده از موسیرارگانیک و تازه می‌تواند این خوشمزگی را چندین برابر کند. برند رامک نیز برای تولید ماست موسیر از گرانول موسیر و فلفل سیاه تازه به همراه کمی نمک استفاده می‌کند که همین موضوع خوشمزگی آن را چندین برابر کرده است. کافی ست یکبار طعم آن را بچشید تا همیشه طرفدار آن شوید.

علاوه بر استفاده از موسیر ارگانیک و تازه، نوع ماست مورد استفاده و مزه آن نیز تاثیر به‌سزایی در خوشمزگی ماست موسیر دارد. ماست موسیر رامک با ترکیب ماست همزده خوشمزه، موسیر ارگانیک، فلفل سیاه تازه و کمی نمک تولید می‌شود. ناگفته نماند، ترکیب ماست و موسیر باعث می‌شود تا بوی موسیر حذف شده و فقط طعم خوشمزه آن باقی بماند.

خواص ماست موسیر

ماست سرشار از کلسیم و ویتامین‌های گروه A، D، E، K است. علاوه بر این ویتامین‌های گروه B، اسید فولیک، پتاسیم، فسفر، ید و روی نیز در ماست وجود دارند و جالب است بدانید که اسید فولیک برای رشد و متابولیسم سلول‌ها و همچنین برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله سلامت سیستم عصبی، خون و سلول‌ها بسیار ضروری ست. به علاوه اکثر متخصصان تغذیه به افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند، توصیه می‌کنند که برای حل این مشکل به جای شیر از ماست استفاده کنند. در ادامه مزایای اصلی مصرف ماست موسیر را بررسی می‌کنیم.

 

مزایا مصرف ماست موسیر

ماست موسیر فواید و مزایای زیادی دارد و همان طور که اشاره کردیم جز پرخاصیت‌ترین موادغذایی به شمار می‌رود. جالب است بدانید که ماست موسیر سرشار از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و برای پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است. در ادامه سایر مزایای این محصول را توضیح خواهیم داد.

  • بالا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی

به طور کلی بیشتر فواید سلامتی ماست موسیر به ترکیبات ارگانوسولفور و آنتی اکسیدان‌های موجود در آن مرتبط است. آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول‌های بدن در برابر آسیب دیدن توسط موادی به نام رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

ماست موسیر سرشار از ترکیبات مهم با فعالیت آنتی اکسیدانی مانند کوئرستین، کامفرول و آلیسین است. یک مطالعه که فعالیت آنتی اکسیدانی 11 نوع محبوب پیاز را تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد که موسیر حاوی بالاترین مقادیر آنتی اکسیدان است. مطالعه دیگری قدرت آنتی اکسیدانی شش سبزی آلیوم را مورد مقایسه قرار داد و اشاره کرد که موسیر بعد از پیازچه دارای بیشترین قدرت آنتی اکسیدانی است.

بالا بودن خاصیت آنتی اکسیدان موجود در ماست موسیر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. در نتیجه بدن در برابر بیماری‌های واگیردار و ویروس‌ها مقاومت بیشتری خواهد داشت. از سوی دیگر یکی از خواص ماست موسیر برای خنثی کردن اثرات رادیکال‌های آزاد در بدن است که به عنوان عامل اصلی سرطان شناخته شده‌اند.

تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها

یکی از ترکیبات اصلی موجود در ماست و موسیر، کلسیم است. همچنین وجود فسفر موجود در این دسر نیز در تقویت استخوان‌ها و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان تاثیر زیادی دارد. اگر می‌خواهید دندان‌های مقاوم داشته باشید و از طریق تغذیه سالم از پوسیدگی دندان جلوگیری کنید، داشتن برنامه غذایی حاوی لبنیات ضروری ست. ماست و موسیر از جمله ترکیباتی ست که می‌تواند در سلامت دندان و استخوان تاثیر مفید داشته باشد.

  • کاهش علائم آلرژی

در طی یک واکنش آلرژیک، سلول‌های بدن هیستامین ترشح می‌کنند که علائمی مانند تورم بافت، آبریزش چشم و خارش را ایجاد می‌کند. موسیر سرشار از کورستین است. کورستین فلاونوئید گیاهی است که به کاهش و مدیریت علائم چشم و بینی مرتبط با آلرژی‌های فصلی کمک می‌کند.

 

کورستین به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی با جلوگیری از آزاد شدن هیستامین و کاهش شدت واکنش‌های التهابی و تنفسی مانند آسم آلرژیک، برونشیت و آلرژی‌های فصلی عمل می‌کند. در واقع، این ماده اولیه در بسیاری از داروها و مکمل‌های آلرژی فصلی ست که برای مدیریت علائم آلرژی خفیف که بر چشم و بینی تأثیر می‌گذارند، استفاده می‌شود. اما به جای تهیه دارو که عوارض جانبی دارد، ماست موسیر منبع خوبی برای کنترل حساسیت است.

 

  • حاوی ترکیبات ضد میکروبی

مجموعه وسیعی از تحقیقات نشان می‌دهند که ترکیبات ارگانوسولفور موجود در سبزیجات آلیوم مانند موسیر دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی هستند. به این ترتیب، آلیوم از دیرباز در طب سنتی برای کمک به درمان سرماخوردگی، تب و سرفه و همچنین آنفولانزا استفاده می‌شود.

 

  • حفظ سلامت قلب

تحقیقات نشان می‌دهند که ترکیبات ارگانوسولفور و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ماست موسیر ممکن است به طرق مختلف برای سلامت قلب و گردش خون مفید باشند و به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهند. ماست موسیر حاوی مقادیر زیادی تیوسولفینات است. تیوسولفینات نوعی ترکیب ارگانوسولفور که ممکن است از تشکیل لخته‌های خونی خطرناک جلوگیری کند.

 

  • بهبود گردش خون

آلیسین یکی دیگر از ترکیبات ارگانوسولفور موجود در موسیر است که سفتی رگ‌های خونی را با آزاد کردن اکسید نیتریک، بهبود گردش خون و کاهش فشار خون کاهش می‌دهد.

  • همچنین ممکن است کلسترول تام (شامل کلسترول خوب و بد) را بهبود ببخشد. علاوه بر این، یک مطالعه دیگر نشان داد که موسیر و سیر بیشترین مزیت را برای جلوگیری از لخته شدن خون دارند که به محتوای کوئرستین و آلیسین آنها نسبت داده می‌شود.

 

  • کمک به بهبود دیابت

ماست موسیر همچنین ممکن است به کاهش سطح چربی‌های مضری که می‌توانند در سیستم خون انباشته شده و به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند، کمک کند. یک مطالعه علمی نشان داد که زنان مبتلا به دیابت نوع 2 که موسیر را همراه با ماست می‌خوردند، در مقایسه با زنانی که به تنهایی ماست مصرف می‌کردند، کاهش کلسترول تام، کلسترول بد (LDL)  و تری گلیسیرید را تجربه کردند.

  • مطالعه دیگری نشان داد که مصرف روزانه مکمل آلیسین سطوح بالای کلسترول و تری گلیسیرید را در موش‌ها کاهش می‌دهد و از تصلب شرایین محافظت می‌کند. این مهم در انسان نیز منجر به بهبود مشکلات مرتبط با چربی در بدن به ویژه برای بیماران مبتلا به دیابت می‌شود. افراد مبتلا به دیابت بهتر است در رژیم غذایی خود ماست موسیر رامک را قرار دهند.

 

  • کمک به کاهش وزن:

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در موسیر ممکن است به جلوگیری از تجمع چربی اضافی و کاهش درصد چربی کل بدن کمک کند. ماست موسیر به ویژه برای ورزشکاران و افرادی که قصد دارند لاغر شوند، یک ماده غذایی ضروری است.
البته برای اینکه ماست موسیر باعث کاهش وزن شود، باید در تهیه آن از ماست کم چرب استفاده شده باشد. وجود مقداری آب ماست در این دسر به دلیل داشتن پروتئین باعث تقویت عضلات بدن ورزشکاران می‌شود.

  • کاهش قند خون: ترکیبات گیاهی موجود در موسیر ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کنند. موش‌هایی که در برابر ترشح انسولین مقاومت می‌کردند با مصرف روزانه عصاره موسیر به مدت هشت هفته، بهبود قابل توجهی در مقاومت به انسولین و کاهش قند خون نشان دادند.
  • تقویت نیروی جنسی: موسیر می‌تواند به تحریک گردش خون به اندام‌های جنسی در مردان و زنان کمک کند. افراد سرد مزاج می‌توانند با مصرف منظم ماست موسیر مشکلات جنسی خود را برطرف کنند.

 

نحوه مصرف ماست موسیر تک نفره

میزان مصرف ماست موسیر بسته به ترجیحات افراد متفاوت است. اما مصرف روزانه به اندازه کافی توصیه می‌شود. ماست موسیر را می‌توانید با غذاهای زیر نوش جان کنید:

  •   به عنوان چاشنی با غذاهای اصلی (پلویی، خورشتی، خوراک و غیره)
  •   مصرف در کنار تنقلاتی مانند چیپس
  •   ترکیب با سبزیجات و مواد غذایی مختلف

 

 

ماست موسیر یکی از ترکیبات خوشمزه ایرانی است که با غذاهای مختلف یا به تنهایی سرو می‌شود. موسیر طعم ماست را عالی می‌کند و به آن مواد مغذی بیشتری می‌افزاید. ماست به همراه موسیر یک ترکیب خوشمزه را تشکیل می‌دهند که به حمایت از سلامت قلب، بهبود کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به چاقی و بیماری‌هایی مانند سرطان و دیابت نوع 2 کم کمک می‌کنند.

شما با خرید ماست موسیر رامک می‌توانید از کلیه مزایای این غذای مقوی و خوشمزه بهره‌مند شوید. همچنین قیمت ماست موسیر رامک در کنار خوشمزگی آن بسیار مناسب است و شما این امکان را دارید تا به صورت ماهانه این ماده غذایی را به سبد خرید خانواده خود اضافه کنید.

طرز تهیه ماست موسیر خانگی

با توجه به بالا بودن خواص ماست موسیر لازم است تا با نحوه درست کردن این دسر آشنا شوید. برای طرز تهیه ماست موسیر خانگی به مواد زیر نیاز دارید:

  • ماست محلی: 2 کیلوگرم
  • پودر موسیر: 2 قاشق غذاخوری
  • خامه: یک فنجان (اختیاری)
  • نمک: به مقدار کافی

اگر از ماست پاستوریزه استفاده می‌کنید، بهتر است ماست پرچرب را انتخاب کنید. ماست محلی حاوی مقداری آب است و به همین دلیل طعم آن به ترشی گرایش دارد. برای اینکه طعم ماست موسیر شما دقیقا شبیه محصولات بازاری باشد، باید ماست محلی را داخل کیسه نخی بریزید و تا حدودی آن را سفت کنید.

بعد از اینکه ماست تا حدودی سفت شد، طعم آن را بچشید. اگر هنوز ماست طعم ترشی دارد، برای اینکه شیرین و خامه‌ای باشد، به آن یک فنجان خامه اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا ماست و خامه را خوب ترکیب کنید و کنار بگذارید.

برای تهیه پودر موسیر باید ورقه‌های خشک شده موسیر را در دستگاه آسیاب بریزید و خرد کنید. همچنین می‌توانید موسیر تازه را به صورت رنده شده در فریزر هم نگهداری کنید و زمان نیاز آن را با ماست ترکیب کنید.

در این مرحله پودر موسیر را با ماست پرچرب و سفت ترکیب کنید و خوب هم بزنید. به مقدار کافی نمک به آن اضافه کنید. در برخی از دستورات طرز تهیه ماست موسیر از فلفل سیاه هم استفاده می‌شود. اگر پودر موسیر تند است، بهتر است فلفل سیاه را حذف کنید. زیرا باعث تندتر شدن طعم ماست و موسیر می‌شود.

سوالات متداول

  • چرا بافت ماست یا ماست موسیر رقیق شده است؟

عدم رعایت زنجیره سرما و بیرون از یخچال نگه داشتن به مدت طولانی میتواند باعث رقیق شدن آن شود. بهتر است نهایتا تا نیم ساعت پس از خارج کردن از یخچال ماست موسیر را مصرف نمایید.

  • چرا محصول لبنی که خریداری کردم با وجود اینکه تاریخ دارد فاسد شده یا کپک زده است؟

لبنیات از زمان تولید تا زمانی که به دست مصرف کننده می رسد مسیر طولانی طی میکند ، عدم رعایت چرخه سرمایش ، ایجاد روزنه کوچک دربسته بندی به دلیل حمل و نقل نامناسب یا فشار زیاد بر اثر چیدمان نامناسب می تواند مهم ترین عوامل فاسد شدن محصول لبنی باشد.