تصفيه خانه فاضلاب شركت رامك با سرمايه گذاري 70 ميليارد ريالي اين شركت از منابع داخلي خود مورد بهره برداري قرار گرفت، تصفيه خانه اي منحصربه فرد كه مقامات اداره كل محيط زيست فارس از آن به عنوان طرحي بزرگ، علمي و الگو ياد كرده اند.
مهندس نصيري مدير عامل شركت فرآورده هاي لبني رامك در آیين بهره برداري اين پروژه بزرگ كه با حضور مقامات استاني برگزار شد، ضمن تبريك ميلاد امام حسن (ع) و بزرگداشت ياد و خاطره مدير كل فقيد محيط زيست فارس، گفت: شركت فرآورده هاي لبني رامك يكي از بزرگ ترين كارخانجات توليد مواد لبني در كشور است كه از سال 1374 در شيراز و در منطقه محروم كوهمره سرخي كار خود را آغاز كرد و در اين سال ها موفق به راه اندازي خطوط متعدد صنعتي براي توليد انواع محصولات لبني گرديد.
وي با اشاره به فعاليت 14 خط توليد انواع فرآورده هاي لبني و 5 خط توليد انواع بستني ادامه داد: محصولات اين شركت در سراسر ايران در حال توزيع است.
مدير عامل شركت فرآورده هاي لبني رامك در بخش ديگري از اين مراسم، به اهميت حفظ آب و محيط زيست كه در فارس با انواع و اقسام تهديدها از جمله خشكسالي رو به رو است، اشاره كرد و افزود: بر اساس استاندارد جهاني به ازاي هر ليتر تبديل شير خام به محصولات لبني، 3 ليتر آب استفاده مي شود، اين در حالي است كه در ايران با توجه به اتوماسيون صنعت در اين كشور به ازاي هر ليتر تبديل شير خام، 4 ليتر آب استفاده مي شود.
وي بيان داشت: بر اين اساس در شركت رامك كه 300 تن شير خام را جذب مي كند 1200 متر مكعب پساب فاضلاب دارد كه با برنامه هاي توليدي اين شركت براي جذب 500 تن شير، تصفيه خانه 2 هزار متر مكعبي در زميني به وسعت 27 هزار متر مربع در شركت رامك احداث شد كه 5 هزار متر آن مكان اجرای پروژه، 5 هزار متر جاده دسترسي و 17 هزار متر فضاي سبز با غرس هزار اصله نهال درخت است.
نصيري با اشاره به هزينه كرد 70 ميليارد ريالي از منابع داخلي شركت براي پروژه مذكور گفت: متاسفانه هيچ يك از بانك ها در اين پروژه علي رغم تاكيد استاندار محترم فارس، تسهيلات پرداخت نكردند و تمامي اعتبار آن از محل اعتبارات داخلي شركت رامك تامين گرديد.
وي با بيان اين كه شركت رامك از بدو تاسيس با سيستم هاي مختلف، خود را ملزم به حفظ محيط زيست مي داند، افزود: با گذشت 22 سال از عمر تصفيه خانه قبلي، امروز شاهد افتتاح و بهره برداري از پيشرفته ترين تصفیه خانه فاضلاب صنعتي در سطح كشور و فارس هستيم و خروجي آن به دليل انطباق با استانداردهاي محيط زيست، قابل استفاده براي آبياري و كشاورزي است.
مديرعامل شركت فرآورده هاي لبني رامك با اظهار اميدواري نسبت به آن كه با نصب سيستم هاي RO بتوان بخشي از پساب خروجي را به چرخه توليد كارخانه بازگرداند، ادامه داد: بيشترين آلايندگي فاضلاب صنعتي مربوط به پنير است كه در جريان آن از آب پنير ماده اي مغذي استحصال مي شود، ماده اي كه اگر وارد فاضلاب شود تصفيه را بسيار سخت مي كند و هزينه آن را بالا مي برد.
وي گفت: در اين راستا شركت رامك براي اولين بار با هدف صيانت از محيط زيست و كاهش بار آلايندگي فاضلاب از سال 82 كارخانه تبديل آب پنير به پودر پنير را راه اندازي كرد كه در اين راستا علاوه بر جلوگيري از آلايندگي زيست محيطي، موجب ايجاد ارزش افزوده براي اقتصاد كشور شده است.
نصيري با بيان اين كه پودر پنير استحصال شده در چرخه هاي بعدي در مسير توليد لبنيات قرار مي گيرد، اضافه كرد: متاسفانه در سال هاي قبل، رامك را جزو صنايع آلاينده قلمداد كردند، اين در حالي است كه سرمايه گذاري سنگيني از منابع خود براي كارخانه توليد آب پنير و ساير خطوط توليدي و همچنين راه اندازي تصفيه خانه فاضلاب شركت رامك صورت گرفته بود اما متاسفانه هنوز مصوبه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد مورخ 28 آذر 95 اجرايي نشده است.
وي تاكيد كرد: انتظار داريم مسئولين محترم استاني و كشوري براي تحقق منويات مقام معظم رهبري و تحقق شعار امسال، اين مصوبه را اجرا كرده و شركت رامك را مورد حمايت قرار دهند.
وي در پايان سخنانش از تمامي افرادي كه با تلاش شبانه روزي خود باعث شدند تصفيه خانه فاضلاب شركت رامك در كمتر از يك سال، احداث، راه اندازي و مورد بهره برداري قرار گيرد، تشكر و قدرداني نمود و اظهار اميدواري كرد اين شركت بيش از پيش در راستاي حفظ و صيانت از محيط زيست و ارتقاي سطح سلامت مردم، كوشا و موفق باشد.
در ادامه دكتر سبزعلي، مشاور، طراح و ناظر طرح تصفيه خانه فاضلاب شركت رامك به بيان ويژگي هاي اين پروژه پرداخت.
ديگر سخنران اين مراسم، محسن جعفرنژاد معاون اداره كل محيط زيست فارس با بيان اين كه تصفيه خانه فاضلاب شركت رامك يك الگوي پايدار براي حفظ محيط زيست است، ادامه داد: اجراي پروژه تصفيه خانه فاضلاب رامك يك شاهد عيني از همكاري محيط زيست و واحدهاي صنعتي را نشان داده است. علم مسائل زيست محيطي در ايران، علم جواني است و شركت رامك مي تواند
مثال عيني از اين علم به شمار رود.
وي با اشاره به اين كه بايد شرايطي فراهم شود كه تصفيه خانه فاضلاب شركت رامك به عنوان فضاي علمي و آموزشي مورد استفاده قرار گيرد، ادامه داد: لازم است مراتب تقدير مجموعه محيط زيست فارس از شركت رامك كه باعث شدند الگوي مناسبي از پايداري توسعه به منصه ظهور برسد را اعلام نمايم.
معاون اداره كل محيط زيست فارس با بيان اين كه يكي از مراحل آغازين حفظ محيط زيست در رامك كليد خورده است، افزود: با توجه به تجربه ام در اين 6 سال كه در اين سمت مشغول به كار بوده ام قاطعانه مي گويم طرح شركت رامك يك حلقه اتصال مهم در محيط زيست و صنعت است و باعث شد صنعت در كنار محيط زيست قرار گيرد.
جعفرنژاد با تاكيد بر اين كه هيچ مسئولي نمي تواند بگويد توجه به محيط زيست در حوزه فعاليتش نيست ادامه داد: رامك برند خوبي در حوزه صنعت است و بايد به عنوان برند سبز نیز معرفی شود. اين صنعت باعث افتخار محيط زيست فارس است و از اين پس توانمان را بيشتر در اختيار رامك قرار مي دهيم.
وي اظهار اميدواري كرد شركت رامك براي راه اندازي چنين الگوي زيست محيطي در ساير واحدهاي صنعتي بتواند كمك شايان توجهي نمايد.
علي همتي رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نيز كه از ديگر سخنرانان اين مراسم بود طي سخناني گفت: برادران نصيري جزو مديران پر تلاش، خوب و دلسوز استانمان هستند كه در سطح كشور نيز مي درخشند و صميمانه به دليل راه اندازي اين سيستم تصفيه تبريك و تهنيت مي گويم.
وي بيان داشت: نياز است شركت رامك نگاه ويژه اي به حوزه صادرات به خصوص به كشور قطر كه هم اكنون نيازمند محصولات غذايي مختلف است، داشته باشد.
همتي اضافه كرد: لبنيات ايران از لحاظ طعم و مزه مورد پسند كشورهاي همسايه و به خصوص قطر است و قبلاً هم اين محصولات به كشور قطر صادر مي شد كه بنا به دلايلي صادرات آن متوقف گرديد.
همتي با اشاره به بارگيري روزانه 100 تن ميوه و تره بار به قطر گفت: به دنبال صادرات مصالح ساختماني از طريق بوشهر نيز هستيم به خصوص آن كه قطر در حال ساخت 8 استاديوم ورزشي براي ميزباني مسابقات جام جهاني سال 2022 است.
به گفته رييس سازمان صنعت و معدن فارس صادرات فارس در سال گذشته نسبت به سال 94 با رشد 44 درصدي به 1070 تن رسيد و قرار است اين رقم امسال به 1500 ميليارد دلار برسد كه اميدوارم شركت رامك از فرصت صادراتي نهايت استفاده را ببرد.