Skip to main content
0
(0)

برای مقابله با عوارض آلودگی هوا لبنیات کم‌چرب مصرف کنید

 

یک متخصص بهداشت عمومی با بیان اینکه یک برنامه غذایی اصولی که تامین کننده نیازهای غذایی بدن باشد می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد، عنوان کرد: به افراد توصیه می‌شود در زمان آلودگی هوا لبنیات کم چرب را بیشتر مورد استفاده قرار دهند.

 

دکتر محمد هاشمی با توجه به تاثیر پیروی کردن از یک رژیم غذایی سالم در کاهش ابتلا به عوارض ناشی از آلودگی هوا، گفت: کاهش دما در فصول سرد در کنار جو آرام و بدون بارندگی موجب بروز پدیده وارونگی هوا در کلان شهرهایی نظیر تهران که تردد خودروها و سایر آلاینده‌ها در آن فراوان است، می‌شود. در چنین شرایطی با بالا رفتن سطح آلودگی هوا هشدارهایی به ویژه برای گروه‌های در معرض خطر اعلام می‌شود تا با انجام اقدامات احتیاطی به سلامت از این مقطع بگذرند.

 

آنچه که در این زمان بیشتر در رسانه‌ها شنیده می‌شود بحث ارتباط این آلودگی با سیستم تنفسی است و تاکید بیشتر صاحبنظران بر محور حفاظت از این سیستم و یا عوارض وارده به آن است.

 

این متخصص بهداشت عمومی با تاکید بر اینکه نحوه تغذیه می‌تواند در محافظت از سلامتی ما در مقابل عوارض ناشی از آلودگی هوا موثر باشد، افزود: در واقع یک برنامه غذایی اصولی که تامین کننده نیازهای غذایی بدن باشد می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر بوده و بالطبع در توانایی بدن برای مقابله با عوارض بیماری‌زای آلودگی اثر فزآینده داشته باشد.

 

وی عنوان کرد: در بین گروه‌های مختلف مواد غذایی، گروه شیر و لبنیات تاثیر ویژه‌ای در افزایش توان بدن برای مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد. این گروه به دلیل دارا بودن مقادیر قابل ملاحظه‌ای کلسیم، فسفر و منیزیم سبب اشغال گیرنده‌های این مواد در سطح سلول‌ها شده و به شکل رقابتی مانع از جذب سایر فلزات دو ظرفیتی موجود در هوای آلوده نظیر سرب و بروز بسیاری از عوارض می‌شود.

 

همچنین مصرف این گروه از مواد غذایی با تنظیم سیستم دفع مدفوع و ادرار موجب دفع مواد آلاینده از بدن می‌شود. در این میان انواع لبنیات پروبیوتیک به سبب دارا بودن باکتری‌های مفید اثر بیشتری داشته و انتخاب بهتری به شمار می‌آید.

 

لبنیات می‌توانند موجب نرم شدن مخاط تنفسی و گوارشی شود و از این طریق نیز در دفع سموم موثر باشد.دکتر هاشمی با بیان اینکه پژوهش‌ها نشان داده که آلودگی هوا موجب کاهش جذب ویتامین D می‌شود، عنوان کرد: بنابراین افرادی که کمبود کلسیم دارند بیشتر در معرض خطر عوارض آلودگی هوا بوده و مصرف شیر و ماست از این جنبه نیز می‌توانند به سلامت افراد کمک کند.

این متخصص بهداشت عمومی با تاکید بر اینکه به افراد توصیه می‌شود همیشه به خصوص در زمان افزایش آلودگی هوا لبنیات کم‌چرب مصرف کنند، خاطر نشان کرد: اسیدهای چرب اشباع موجود در مواد لبنی پر چرب علاوه بر مضرات متعددی که دارند می‌توانند در کارآیی سیستم ایمنی دخالت کرده و باعث افزایش بروز بیماری‌های تنفسی شوند.

 

 

 

 

روزانه چقدر شیر و لبنیات بخوریم؟

 

جذب کلسیم شیرهای کم‌چرب در بدن بیشتر از شیرهای پرچرب است، مصرف روزانه 4 سهم لبنیات جهت حفظ سلامتی بدن لازم است.

 

‌شیر پرچرب برای کسانی که دچار کمبود وزن بوده مناسب است و وزن از دست رفته آنها را به مرور زمان جبران می‌کند ولی مصرف شیرهای کم‌چرب بیشتر برای افرادی که دچار چاقی و اضافه وزن هستند توصیه می‌شود.

تحقیقات نشان داده که جذب کلسیم شیرهای کم‌چرب در بدن بیشتر است،‌ بنابر این مصرف شیرهای کم‌چرب نسبت به پرچرب آن اولویت دارد.

 

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه افرادی با وزن نرمال بهتر است یک روز درمیان شیر کم‌چرب و پرچرب استفاده کنند، بیان داشت: روزانه برای حفظ سلامتی توصیه می‌شود 4 سهم از لبنیات مورد استفاده قرار گیرد که یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، دو لیوان دوغ، 45 تا 60 گرم پنیر هر کدام معادل یک سهم لبنیات به شمار می‌رود.

زمانی که تاریخ مصرف شیر منقضی می‌شود جوشاندن آن جهت برطرف کردن آلودگی‌هایش به هیچ عنوان صحیح نیست لذا افراد در صورت مشاهده منقضی تاریخ شیر حتی به مدت یک روز از مصرف آن جداً‌ خودداری کنند.

 

 

 

بهترین زمان نوشیدن شیر

 

مصرف شیر قبل از خواب بسیار مناسب است البته برای کودکان بهتر است به هنگام صبحانه باشد چرا که به رشد مغزی آنها کمک می‌کند.

روزانه توصیه شده که کودکان زیر هفت سال یک و نیم تا دو لیوان شیر بخورند همچنین پسر‌ان در سن بلوغ سه لیوان و دختر‌ان در سن رشد و بلوغ دو ونیم لیوان بهتر است شیر بنوشند،همچنین افراد بزرگسال و سالمندان دو لیوان و زنان شیرده و باردار 3.5 تا چهار لیوان شیر در کنار مصرف سایر لبنیات بهتر است مصرف کنند.

می توان برای راحت خوردن شیر در طول روز، این میزان را در فواصل مختلف میل کرد.افرادی که دچار دل‌پیچه و نفخ می شوند بهتر است شب‌ها شیر بنوشند.

مصرف شیر به هنگام صبحانه باعث افزایش فعالیتهای مغزی شده و برای جوانان و کودکان مناسب است.

برای رفع طب سرد شیر می توان آن را با عسل و دارچین مصرف کرد.مصرف شیر به طور کلی قبل از خواب،علاوه بر اینکه از نفخ کردن جلوگیری می‌کند، باعث افزایش آرامش در افراد و جذب بیشتر کلسیم می شود

سلامت نیوز

چقدر این مطلب برای شما مفید بود ؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

0 / 5. 0

اطلاعات تماس دفتر بازاریابی و فروش

آدرس: شیراز، خیابان فلسطین، نبش اردیبهشت، ساختمان دلتا طبقه دوم

شماره ارتباط با مشتری :‌07132848484

شماره تماس کارخانه : 07132844444

ایمیل: info@ramakdairy.com